ELEKTRYCZNY OPIEKACZ DO ORZESZKÓW 24 FORMY XXL ZL-110 CZARNY
Kod produktu: ZL-110
Opis
OPIEKACZ DO CIASTECZEK W FORMIE ORZESZKÓW WŁOSKICH ZL-110
KOLOR CZARNY
- Urządzenie do wypiekania ciasteczek w formie orzeszków włoskich napełnianych kremem wedle upodobania słodkim lub wytrawnym.
- Rozmiar XXL pozwala na upieczenie w jednym cyklu aż 24 połówek orzeszków.
- Bakelitowa obudowa, termoizolowane uchwyty i nieprzywierająca powłoka płyty grzejnej sprawiają, że używanie produktu jest komfortowe.
- Wysoka moc 1400W upieczenie jednej partii ciasteczek zajmie maksymalnie 2 minuty.
Przepis na ciasteczka/orzeszki:
Ciasto:
4 szklanki mąki
¾ szklanki cukru
1 rozpuszczone masło
2 jajka
1 żółtko
½ łyżeczki sody
2 łyżki kwaśnej śmietany
- Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.
- Z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej 1cm średnicy.
- Patelnię rozgrzewamy, pierwszy raz smarujemy dołeczki pędzelkiem niewielką ilością oleju.
- Do gorącej patelni lub opiekacza, w miejsca dołeczków wrzucamy kuleczki.
- Zamykamy i około 30 sek. przytrzymujemy.
- Gdy się zarumienią należy je wyjąć.
- Powinny powstać równe połówki łupinek.
- Łupinki nienapełnione można przechowywać w woreczku przez dłuższy czas.
Masa:
½ margaryny
½ szklanki wody
¾ szklanki cukru
2 łyżki kakao
2,5 szklanki mleka w proszku
- Wszystkie składniki oprócz mleka w proszku należy zagotować.
- Wystudzoną masę mieszamy łyżką z 2 i ½ szklanki mleka w proszku (nie może być granulowane!).
- Czekamy chwilę, aż masa lekko stężeje.
- Połówki orzeszków napełniamy masą i składamy
SPECYFIKACJA:
- Urządzenie do wypiekania orzeszków / ciasteczek.
- Jednorazowo można wypiekać 24 połówki orzeszków.
- Płyty pokryte powłoką nieprzywierającą.
- Szybkie pieczenie: 12 ciasteczek w 2 minuty.
- Bakelitowa obudowa.
- Termoizolowane uchwyty.
- Pokrywa z zatrzaskiem.
- Lampka kontrolna.
- Nóżki antypoślizgowe.
- Kolor: CZARNY
- Moc: 1400W
- Zasilanie: 220-240V/50Hz
- Podstawa antypoślizgowa.
- Waga: 2,45kg
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.